Jordy Blanken
LEEFTIJD 22 jaar
WOONPLAATS Koekange, Nederland
E-MAIL [email protected]
TELEFOON 06 489 731 60

Hoi, ik ben
Jordy Blanken.

En student, gamer, media vormgever.


Hoi, ik ben Jordy. 22 jaar oud en wonende in Hoogeveen. Al vanaf een jonge leeftijd ben ik bijzonder erg geïnteresseerd in van alles dat met media te maken heeft. Ook niet heel erg gek dus dat ik een opleiding ben gaan volgen tot Media Vormgever. Dagelijks reis ik af per fiets, bus en trein naar het Cibap in Zwolle om mijn droom achterna te gaan.

Ik zit op dit moment in het 3e leerjaar en specialiseer mij in de richting interactieve grafische vormgeving. Bij deze specialisatie leer ik onder andere meer over het maken en ontwerpen van websites, huisstijlen en drukwerk. Tijdens het ontwerpproces staat één ding voorop: hoe gaat de gebruiker ermee aan de gang en hoe kan ik dit zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken?

Ik heb een zwak voor Apple en Nintendo. Dus in mijn vrije tijd hou ik mij graag bezig met gamen op mijn Nintendo Switch en volg ik het Nintendo en Apple nieuws op de voet. Het liefst werk ik dan ook met mijn MacBook Pro. Niet omdat ik het maar ‘gewoon’ fijner vind dan een PC waarop Windows draait. Maar omdat het gewoon zo fijn samenwerkt met mijn iPhone en iPad. Een voorbeeld: wanneer ik een foto maak op mijn iPhone staat hij direct op mijn MacBook, en dat soort dingen vind ik heel prettig.

Ervaring.

Want je leert niet alles op school.


AUG. 2020 – JAN. 2021 | STAGIAIR MEDIA

Social Media Partner B.V.

Een omschrijving van mijn werkzaamheden wordt na mijn stage toegevoegd.

SEP. 2019 – JAN. 2020 | STAGIAIR MEDIA

De Noormannen Marketing & Communicatie

Bij de Noormannen had ik in hoofdlijnen twee leerdoelen: Ik wilde meer ervaring in het ontwerpen van drukwerk zoals visitekaartjes, flyers en posters, maar ook professioneler uitziende websites leren maken en ontwerpen. Ik ben met beide dingen veel bezig geweest en heb hierover bij De Noormannen veel vakkennis opgedaan.

SEP. 2018 – FEB. 2019 | STAGIAIR MEDIA

Media2Net | Internet professionals

Tijdens mijn stage bij Media2Net ben ik erg veel bezig geweest met het maken en ontwerpen van websites. Ik bouwde websites met behulp van WordPress, HTML en CSS. Voordat ik aan deze stage begon had ik geen ervaring in CSS en een beetje in HTML. Ik heb hier een van mijn leerdoelen van gemaakt. Aan het eind van de stageperiode verliet ik het pand voor het laatst met een enorme bak aan kennis van WordPress, CSS en HTML.

Opleiding.

Hier leer(de) ik graag voor.


SEP. 2017 – JUL. 2021 | MBO 4 – MEDIA VORMGEVING

Cibap vakschool voor vormgeving

Op het Cibap ben ik begonnen met een breed jaar en heb ik allemaal creatieve opleidingen door elkaar gedaan. Nu volg ik op het Cibap de opleiding tot Mediavormgever, met als specialisatie de richting Interactieve Grafische vormgeving. Ik leer hier dus hoe ik drukwerk vormgeef, websites ontwerp en voor gebruikers de allerbeste UX-belevenis neerzet. Ik heb er tot zover een erg leuke tijd waar ik erg vrij mag zijn met mijn creativiteit en veel nieuwe dingen kan proberen.

SEP. 2013 – JUL. 2017 | VMBO KADER

RSG Wolfsbos, Locatie Harm Smeenge

Op het Harm Smeenge in Hoogeveen heb ik de richting Dienstverlening en Commercie gevolgd. Bij deze richting leer je over verschillende soorten dienstverlening die er in onze maatschappij zijn. Zo heb ik een periode les gehad over zorg & welzijn en heb ik in de keuken op school gestaan en eten geserveerd in het schoolrestaurant om de fijne kneepjes uit de horeca onder de knie te krijgen.